Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.100 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni

Olej z kiełków pszenicy tłoczony na zimno, nieoczyszczony 100ml Olej z kiełków pszenicy to jedno z najbogatszych źródeł witaminy E, która w naszym organizmie odgrywa ogromną rolę. Jest bardzo istotnym czynnikiem w przemianie białek, węglowodanów i tłuszczów.

Chroni przed utlenieniem wielo nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy A. Witamina E korzystnie wpływa na układ krążenia: zapobiega występowaniu miażdżycy i chorób serca, rozszerza naczynia krwionośne, zapobiega powstawaniu skrzepów, wpływa na obniżenie ciśnienia krwi. Podana podczas lub zaraz po przebytym zawale chroni serce przed dalszymi uszkodzeniami.Wzmacnia system odpornościowy, wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia płodność, wspomaga leczenie chorób płuc i łagodzi objawy drżenia przy chorobie Parkinsona. Ponadto witamina E jest naturalnym, bardzo silnym antyutleniaczem – chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Olej z kiełków pszenicy zawiera ponadto Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe ( NNKT), które są niezbędne dla zachowania zdrowia.

Zastosowanie: Tylko na zimno, czyli do sałatek, surówek lub jako dodatek do innych zimnych potraw.

Zastosowanie w kosmetyce: Witamina E jest jedną z najczęściej wykorzystywanych witamin w kosmetyce. Zapobiega powstawaniu podrażnień i poparzeń słonecznych . Nie wynika to z wysokiej promiennochronności tejże witaminy, a raczej z faktu iż witamina E ma bardzo duże zdolności w kierunku wychwytywania wolnych rodników, które powstają w skórze na skutek promieniowania UV. Warty podkreślenia jest fakt iż wolne rodniki nie tylko powodują przyspieszone starzenie się skóry, ale wywołują również niektóre nowotwory. Witamina E nazywana jest witaminą młodości. Stosowana zewnętrznie doskonale uelastycznia, natłuszcza i ujędrnia skórę. Dlatego witamina E jest dodawana do balsamów, szminek, mleczka, szamponów i kremów.

Sposób użycia: Olej z kiełków pszenicy można stosować bezpośrednio na skórę. Efekty są zauważalne błyskawicznie. Doskonały na twarz ( zwłaszcza w okolice oczu), ciało i dłonie. Olej ten wchłania się stosunkowo dobrze, nie ma zapachu.

Objętość: 100ml

Facebook