Mąka Amarantusowa Bezglutenowa /prażona350g
-
Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
-
Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
-
Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Mąkę amarantusową zaleca się używać dla wzbogacenia wartości odżywczej wypieków i innych potraw - można nią zastąpić do 20% mąki pszennej. Nasiona amarantusa (inaczej: szarłatu), nazywanego "Złotem Inków", zawierają więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies i białko bardziej wartościowe niż sojowe.
Amarantus nie zawiera glutenu, dzięki czemu spożywać go mogą chorzy na celiakię.
Sposób Uzycia: dodatek do musli i zup mlecznych. Zalecany jako zamiennik mąki (w ilości 10-15 %) we wszystkich domowych wypiekach i potrawach mącznych.
Skład: Nasiona Amarantusa
Opakowanie: 450g