Bauck Hof mieszanka do pieczenia chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500g

Bauck Hof mieszanka do pieczenia chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500g

15,50 zł
Brutto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

SKŁADNIKI

mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SKŁADNIKI

mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 7,5 g
Sól: 1,9 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut.  Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

91 Przedmioty

Nowa rejestracja konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło