Jarzębina do mięs 200g
-
Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
-
Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
-
Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Owoce jarzębiny zawierają tyle witaminy C, co cytryna, ponadto zawierają kwasy organiczne, garbniki, gorycze, cukry, sorbit, sole mineralne, a także witaminy: B, C, PP, E, K. Owoce te stosuje się przede wszystkim na pobudzenie apetytu, w celu wzmocnienia pracy serca i uszczelniania naczyń krwionośnych, jak również jako środek moczopędny. Jarzębina ma dwa razy więcej beta-karotenu niż marchew, dlatego przetwory z niej zaleca się osobom mającym problemy ze wzrokiem, szybko rosnącym dzieciom oraz kobietom ciężarnym i karmiącym. Jarzębina to przyjaciel naszej wątroby obniża, bowiem poziom ciał tłuszczowych i ma działanie żółciopędne.
Skład: jarzębina, jabłko, cukier
Zastosowanie: możemy dodawać do herbaty, do ciast i deserów, a także z pieczonym mięsem.