Fasola Mung BIO 160g nasiona do kiełkowania

Fasola Mung BIO 160g nasiona do kiełkowania

6,10 zł
Brutto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Zawierają dużo witamin A, B, PP, C, E, H, K. Dostarczają wielu mikroelementów. Są źródłem łatwo przyswajalnego białka i enzymów. Obniżają poziom złego cholesterolu, wzmacniają organizm, działają jako antyutleniacz.

FASOLA MUNG BIO – nasiona na kiełki

Zawierają dużo witamin A, B, PP, C, E, H, K. Dostarczają wielu mikroelementów. Są źródłem łatwo przyswajalnego białka i enzymów. Obniżają poziom złego cholesterolu, wzmacniają organizm, działają jako antyutleniacz.

Kiełki są podstawą zdrowej diety. Zawierają bardzo dużow witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wiele innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm.

Sposób uzycia: Kiełki należy przygotować w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz i wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy jedną warstwę nasion i podlewamy ją wodą. Woda powinna być przygotowana i letnia. Należy dbać o to, aby ilość wody była odpowiednia a gaza zawsze wilgotna. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem. Jeżeli kiełki są z nasion drobnych spożywamy je w całości.

Opakowanie: 50g

Dary Natury
100 Przedmioty

Nowa rejestracja konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło