Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.250 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni

Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migałowca. Charakteryzuje sie delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.

Dlaczego warto jeść migdały?
Przede wszytskim ze względu na wysoką zawartość wapnia, a więc głównego budulca zębów i kości. 100 g migdałów zawiera ponad 200 mg tego pierwiastka. Wpływ migdałów docenią również osoby często znajdujące się pod wpływem stresu, pracujące fizycznie i przemęczone, bowiem migdały to także źródło magnezu, który polecany jest właśnie w tych stanach.

W migdałach znajdziemy również cynk, ważny w prawidłowym funkcjonowaniu układu rozrodczego, wzmacniający paznokcie i skórę. Ponadto, zawierają one fosfor - budulec kości i zębów oraz potas, który odpowiedzialny jest za pracę serca, usuwanie produktów przemiany materii oraz zaopatrywanie mózgu w tlen.

Skład: migdały mielone (mąka migdałowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Opakowanie: 250g


Facebook