Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.400 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni

Ekologiczne ziarno ciecierzycy, zwane również cieciorką lub grochem włoskim. Ciecierzyca ma delikatny i orzechowy smak, dlatego świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych (z warzywami, kaszą jaglaną), sosów i sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Sposób przygotowania: Cieciorkę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie,  z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Cieciorkę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.

Skład: ciecierzyca* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).

Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Masa netto: 400g

Facebook