Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.25 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni

W skutek niewłaściwych nawyków żywieniowych obecnie w Europie, a zwłaszcza w Ameryce, dostarcza się organizmowi zbyt duże ilości kwasów omega-6. Nadmiar tych kwasów powoduje wysoką skłonność do stanów alergicznych oraz zapalnych, co potwierdza się w rzeczywistości – coraz więcej przypadków  alergii obserwuje się już u najmłodszych dzieci, występuje więcej stanów zapalnych, nowotworów.

Drobna zmiana w, sposobie odżywiania pozwoli przywrócić równowagę w organizmie. Powinniśmy więc uzupełnić niedobory kwasów omega-3, które hamują podziały komórek nowotworowych, poprzez przekształcanie się do związków przeciwzapalnych. Niedobór tych kwasów przyczynia się do wielu chorób. Często ich niedobór uwidacznia się poprzez zmiany skórne, łuszczenie, nadciśnienie, bezpłodność, zahamowanie wzrostu u dzieci, zmniejszoną odporność na infekcje.

Z racji tego, iż wspomniane kwasy stanowią budulec tkani mózgowej, ich obecność wspomaga rozwój umysłowy oraz intelektualny u dzieci, podnosi odporność organizmu, natomiast osobom starszym pomaga na dłużej zachować sprawność umysłową.

Olej lniany wielkopolski to olej tłoczony na zimno metodą tradycyjną. Dzięki temu zachowuje naturalne wartości witaminy E, lecytyny, beta-karotenu i kwasu alfa- linolenowego w formie-CIS. Olej ten zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6 w stosunku 4:1 , które wpływają bardzo korzystnie na zdrowie człowieka. Zmniejszają one stężenie cholesterolu we krwi, łagodzą depresję, zmęczenie i uczulenia, normalizują podwyższone ciśnienie tętnicze i zmniejszają problemy z krążeniem. Spożywanie oleju lnianego pomaga też w leczeniu schorzeń skóry, cukrzycy,  a także zaburzeń zdrowia psychicznego.

Dodatkowo dzięki zawartości kwasów tłuszczowych omega 3 olej lniany łagodzi objawy depresji, schizofrenii, a także zespołu nadpobudliwości nerwowej. Zapobiega też odkładaniu się tkanki tłuszczowej nawet u osób z otyłością dziedziczną.

W skutek niewłaściwych nawyków żywieniowych obecnie w Europie, a zwłaszcza
w Ameryce, dostarcza się organizmowi zbyt duże ilości kwasów omega-6. Nadmiar tych kwasów powoduje wysoką skłonność do stanów alergicznych oraz zapalnych, co potwierdza się w rzeczywistości – coraz więcej przypadków  alergii obserwuje się już u najmłodszych dzieci, występuje więcej stanów zapalnych, nowotworów. Drobna zmiana w, sposobie odżywiania pozwoli przywrócić równowagę w organizmie. Powinniśmy więc uzupełnić niedobory kwasów omega-3, które hamują podziały komórek nowotworowych, poprzez przekształcanie się do związków przeciwzapalnych. Niedobór tych kwasów przyczynia się do wielu chorób. Często ich niedobór uwidacznia się poprzez zmiany skórne, łuszczenie, nadciśnienie, bezpłodność, zahamowanie wzrostu u dzieci, zmniejszoną odporność na infekcje.
Z racji tego, iż wspomniane kwasy stanowią budulec tkani mózgowej, ich obecność wspomaga rozwój umysłowy oraz intelektualny u dzieci, podnosi odporność organizmu, natomiast osobom starszym pomaga na dłużej zachować sprawność umysłową.