Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.05 kg
Realizacja zamówienia: 1 dni

Przyprawa przypominająca smak imbiru. Nadaje się do potraw mięsnych, indyjskich i azjatyckich. Galgant doskonale sprawdza się też jako dodatek do sosu sałatkowego z oliwą z oliwek. Można go też użyć jako dodatek do wina.

Korzeń galgantu mielony jest to przyprawa z dzikich zbiorów (Alpinia officinarum). Roślina ta jest znana pod nazwą alpinia lekarska. W Medycynie św. Hildegardy jest jedną z głównych przypraw, która wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego, wspiera pracę jelit, pracę serca i wzmacnia układ odpornościowy.

Skład: galgant mielony 100%

Zalecane dzienne spożycie: 1-3 szczypty mielonego galgantu dodawać do potraw np. mięsnych lub warzywnych.

Nie należy go stosować u osób z owrzodzeniami żołądka i jelit. Może także powodować kichanie.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Facebook