Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 3 dni

Otyłość i cukrzyca u dzieci, nierozpoznana i nieleczona, skutkuje ewidentnym spadkiem odporności. VIRUMINI to pierwszy polski preparat, którego recepturę oparto o składnik główny, którym jest łuska gryczana w towarzystwie: łuski kakaowca, hibiskusa, aronii, dzikiej róży, jabłka i maliny.

Przemyślany przez producenta dobór składników VIRUMINI miał na uwadze najwyższe dobro odżywcze dla organizmu młodego człowieka w fazie wzrastania i dojrzewania, a szczególnie w problematyce zdrowotnej cukrzycy, otyłości i braku odporności u dzieci i młodzieży.

Preparat żywieniowy dla dzieci i młodzieży uwzględnił również walory smakowe VIRUMINI, które pozwolą wprowadzić go do codziennej diety z zadowoleniem najmłodszych konsumentów.

VIRUMINI to preparat, który doskonale  zastąpi tradycyjne herbaty i napoje, gwarantując najwyższe smakowe walory natury.

VIRUMINI to doskonały preparat żywieniowy zaliczany w poczet żywności funkcjonalnej. Dzięki wyjątkowej recepturze ma naturalny, bardzo korzystny wpływ na każdy ludzki organizm. Szczególnie polecany jest dla dzieci i młodzieży w fazie wzrastania i dojrzewania.

Jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych herbat i napojów,

Sposób przygotowania: Do filiżanki lub kubka włożyć saszetkę VIRUMINI i zalać przegotowaną wodą (nie wrzątek!), temp. ok. 70 st C, parzyć 3-5 min. Parzenie na zimno: do butelki wody mineralnej niegazowanej (1,5l) wrzucić 3 saszetki preparatu, zostawić na ok. 6 godz.

Stosowanie: Profilaktycznie 3 saszetki dziennie (1 saszetka = 1 szklanka). W okresie letnim, przy podwyższonej temperaturze powietrza wskazane jest picie większej ilości naparu (nawet do 5 saszetek).

Skład: Łuska gryczana, łuska kakaowca, hibiskus – kwiat, aronia, dzika róża owoc, jabłko, malina.

Łuska gryczana – to doskonałe źródło minerałów takich jak: cynk, miedź, żelazo, potas, fosfor, kobalt, brom, platyna, siarka, molibden, krzem, chrom, oraz bogactwo witamin B, B1, B2, B6, PP, P, E, K. Obecność w łusce gryczanej aż sześciu flawonoidów (isovitexin, rutyna, orientin, vitexin, guercelin, isoorientin) pozwala twierdzić, iż jest ona doskonałą siłą do usuwania z organizmu toksyn i wolnych rodników. Znaczna ilość rutyny zawartej w łusce gryczanej to naturalne dobrodziejstwo dla wzmocnienia struktury naczyń krwionośnych. Na szczególną uwagę zasługuje błonnik pokarmowy, który ma szczególne znaczenie w żywieniu dzieci i młodzieży.

Łuska kakaowca – to drugi cenny składnik preparatu VIRUMINI, którego bogactwo minerałów takich jak: wapń, magnez, witaminy z grupy B, witamina C, E oraz serotonina, tryptofan, dopamina – to substancje wskazujące pozytywne działanie na organizm w fazie wzrastania i dojrzewania.

Aronia – owoce aronii zawierają antocyjany, garbniki, kwasy organiczne, flawonoidy, pektyny, witaminy (B, B2, B6, E, PP, Beta-karoten), sole mineralne, molibden, miedź, bor, jod, kobalt, wapń. Obecne w owocach antocyjany mogą zabezpieczać przed wadami wzroku, będącymi wynikiem przepracowania oczu i narażenia ich na silne bodźce (bliskość monitora, niewłaściwe oświetlenie, ekran telewizora itp.). Warto nadmienić, iż owoce aronii pomagają usuwać z organizmu szkodliwe metale ciężkie (m.in. ołów), które gromadzą się w wyniku wpływu zanieczyszczonego środowiska.

Owoce dzikiej róży – od dawna stosowane są jako jedno z bogatszych źródeł witaminy C. Już 1-3 owoców tej rośliny mogą pokryć dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na tę witaminę. Naturalna witamina C jest pięć razy bardziej aktywna niż witamina syntetyczna. Dzika róża, oprócz witaminy C, jest też prawdziwym bogactwem witaminy P, K, E; witamin z grupy B oraz prowitaminy A. W owocach dzikiej róży potwierdza się obecność garbników, pektyn, kwasów organicznych (kwas cytrynowy i kwas jabłkowy), olejków eterycznych i soli mineralnych.

Jabłko – swoją obecność w preparacie żywieniowym VIRUMINI zawdzięcza pektynom, których zaletą jest oczyszczanie organizmu z substancji trujących. Podczas trawienia pektyny wiążą niektóre metale ciężkie (kobalt, ołów) w nierozpuszczalne sole, które są potem wydalane z organizmu.

Pektyny „wymiatają” z organizmu resztki pokarmów, regulując florę bakteryjną jelit i neutralizują substancje toksyczne. Regulują perystaltykę jelit przeciwdziałając zaparciom.

Malina – jej owoce są skarbnicą związków śluzowych, błonnika, karotenu, minerałów (żelazo, miedź, mangan, magnez), witamin (A, B1, B2, B3, C, K, PP). Ostatnie doniesienia polskich naukowców potwierdzają, iż maliny znalazły zastosowanie w dietach i kuracjach odchudzających, ponieważ normują metabolizm organizmu, biorą udział w procesach trawiennych i oczyszczających organizm z toksyn.

Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników. Wiek poniżej 2 roku życia.

Działania niepożądane: Nie stwierdzono.

Opakowanie: 120 saszetek.

Facebook