Manuka Health miód manuka MGO 400+ 500g
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Miody Manuka zawierają aktywny składnik (uzyskiwany w procesie wytwarzania przez pszczoły miodu z nektaru zebranego z kwiatów krzewu Manuka rosnącego w Nowej Zelandii): methylglyoxal (MGO), który jest odpowiedzialny za właściwości antybakteryjne miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0 - 10 mg/kg, natomiast w miodach Manuka osiąga stężenie 100 - 1000 mg/kg. Dodatkowo methylglyoxal działa synergistycznie z innymi składnikami miodu, między innymi z polifenolami. Oznacza to, że wspólnie wykazują większe właściwości niż występując osobno.
Miody Manuka zawierają aktywny składnik (uzyskiwany w procesie wytwarzania przez pszczoły miodu z nektaru zebranego z kwiatów krzewu Manuka rosnącego w Nowej Zelandii): methylglyoxal (MGO), który jest odpowiedzialny za właściwości antybakteryjne miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0 - 10 mg/kg, natomiast w miodach Manuka osiąga stężenie 100 - 1000 mg/kg. Dodatkowo methylglyoxal działa synergistycznie z innymi składnikami miodu, między innymi z polifenolami. Oznacza to, że wspólnie wykazują większe właściwości niż występując osobno.
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem