Pszenica 50g nasiona do kiełkowania
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
EKOLOGICZNE NASIONA NA KIEŁKI - PSZENICA
Są bogatym źródłem witaminy E i F, zawierają wiele mikroelementów. Poprawiają stan skóry, jej koloryt, wzmacniają włosy i paznokcie.
Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.
Sposób Uzycia: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedyńczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza czały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
Opakowanie: 50g