Agar-agar, środek żelujący w proszku 30g

Agar-agar, środek żelujący w proszku 30g

9,90 zł
Brutto

Jest roślinnym środkiem żelującym do ciast, deserów, galaretek owocowych, pasztetów, jaj, sałatek, ryb i mięs. Nadaje się do przyrządzania kisielu, budyniu. Można go użyć jako dodatku do pieczenia ciast dla osób będących na diecie bezglutenowej.

Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.

Składniki:

agar – wyciąg z alg morskich 100%

Jest roślinnym środkiem żelującym do ciast, deserów, galaretek owocowych, pasztetów, jaj, sałatek, ryb i mięs. Jest dosknałą galaretką, która nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej. Agar-agar jako naturalny, bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny środek żelujący nadaje się do przyrządzania kisielu, czy budyniu. Można go też użyć jako dodatku do pieczenia ciast i ciasteczek dla osób będących na diecie bezglutenowej.

Bio Futuro
100 Przedmioty

Nowa rejestracja konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło