Wczytuję dane...

Olej, oliwa, ocet

Używanie octu lub oleju w kuchni pozwala nie tylko na nadawanie potrawom wyjątkowego smaku. Oba produkty, dzięki zawartym w nich składnikom, mogą również znacznie poprawić ogólne samopoczucie i stan zdrowia. Np. olej z orzechów arachidowych systematyczne używany znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera, a olej kokosowy odżywia i wzmacnia mięśnie. Olej z ostropestu plamistego wspomaga odbudowę komórek wątroby, ocet jabłkowy dostarcza organizmowi niezbędnych witamin, fosforu, potasu, magnezu, a tłuszcz kokosowy przydaje się w chorobach serca, krążenia czy cukrzycy. Wszystkie dostępne w tej kategorii produkty powstają ze starannie wyselekcjonowanych składników (oliwek, pestek dyni, ostropestu, orzechów włoskich itp.), a proces produkcyjny, któremu są poddawane, zapewnia im najwyższą jakość i sprawia, że zachowują niezwykłe wartości zdrowotne. Dodatkowo każdy olej czy ocet ma wyjątkowy aromat. Polecamy m.in. oleje, które są dedykowane konkretnym potrawom np. do smażenia ryb. Zawarte w nim zioła świetnie komponują się zarówno ze smakiem tych, które żyją w wodach słodkich, jak i słonych.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów